V8 Thunder-luokan Suomen mestaruus vuosimallia 2023 ratkaistiin kauden viimeisessä osakilpailussa Alastarolla. Koko mitalikolmikko vaihtui viime kaudesta.

Aika-ajoissa parhaimpaan suoritukseen pystyi SM-tilanteessa kakkospaikalla kauden päätökseen startannut Jonne Rautjärvi. Jyväskyläläinen jätti pistejohtaja Emil Westmanin kakkosruutuun niukan 0.040 sekunnin erolla. Toisesta rivistä ensimmäiseen kisaerään starttasivat pronssista taistelleet iisalmelainen Miko Kiminkin ja Tampereen Petri Ortju. Alkukaudesta voitosta voittoon ajanut Westman oli tälläkin kertaa vakuuttava. Rautjärvi teki kaikkensa, mutta Westman varmisti voitollaan luokan Suomen mestaruuden. – Lähdettiin sarjaan mukaan vähän viime tingassa eikä tietty oikein, että mitä odottaa. Sehän lähti hienosti liikkeelle ja siitä lähtien oli selvää, että mestaruutta tavoitellaan. Alkukausi meni erittäin hyvin, sitten oli tekniikan kanssa vähän ongelmia Pärnussa, mutta saatiin sieltä silti kaksi voittoa. Ahvenistolla vauhti oli ylivoimaista, mutta sitten siellä hajosi kone ja ehdittiin just ja just saamaan se kuntoon tähän kisaan. Pistejohto suli Ahveniston keskeytykseen, mutta johtoa jäi silti pikkasen ja suoritus täällä riitti varmistamaan mestaruuden, tuore Suomen mestari summasi kautta. Kokkolalainen ajoi tänä kesänä ensimmäisen kautensa V8 Thunder-luokassa, mutta on aikaisempina vuosina saalistanut useita mitaleita eri rata-ajoluokissa. Ensimmäisen kisalähdön kolmanneksi ajoi Miko Kiminki ja vahvisti näin otettaan SM-pronssista. Petri Orju ja Jarkko Tähtinen mahtuivat vielä kärkiviisikkoon.

SM-hopeaa saavuttanut Rautjärvi päätti nousujohteisen kautensa kakkosfinaalin voittoon. Tämä oli hänelle kauden toinen ykköstila. – Vaikka Alastaro Circuitin osakilpailuviikonloppu onnistui ja suoriuduttin koko tiiminä hyvin, ei se silti tuonut haluttua kultaa. Viikonlopulta mukaan tuli aika-ajojen paalu, ensimmäisen kisalähdön toinen sijoitus ja kilpailun paras kierrosaika. Kirsikkana kakun päälle haastavista sääolosuhteista huolimatta kauden viimeisimmän lähdön voitto, Rautjärvi summasi. Alastaron kakkosfinaalin kolmanneksi korkeimmalle korokkeelle nousi Ortju. Se ei kuitenkaan riittänyt nostamaan häntä mitaleille sillä Kiminki ajoi ruutulipulle seuraavana ja varmisti pronssimitalin. Tähtinen oli jälleen viidenneksi nopein

Mitalikolmikko meni näin tällä kaudella kokonaan uusiksi. Viime kauden mestari Toni Lähteenmäki siirtyi muihin luokkiin. Hopeamitalisti Milla Mäkelä menetti edellisen osakilpailun keskeytyksen myötä mahdollisuudet mitaleille ja jätti kauden päätöksen ajamatta. Pronssimitalisti Petri Ortju jäi tällä kaudella niukasti mitalien ulkopuolelle, mutta voitti luokan sisäisen Mtec Masters Trophy-mestaruuden.

Loppupisteet – Top 5 – V8 Thunder SM

  1. Emil Westman              220
  2. Jonne Rautjärvi            210
  3. Miko Kiminki                132
  4. Petri Ortju                      124
  5. Jarkko Tähtinen            108

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.