Rata-autoilun SM-sarja kääntyy tulevan viikonloppuna jälkimmäiselle puoliskolle, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan Etelä-Pohjanmaalla Botniaringin radalla. Kyseessä on yli neljän kilometrin mitallaan Suomen pisin ja nopeavauhtisin rata.

Kisatapahtumat käynnistyvät perjantaina 30.7. harjoituksilla. V8 Thunder-luokka ajaa aika-ajonsa lauantaina klo 10.30 lähtien. Ensimmäinen finaali on ohjelmassa samana päivänä klo 14.30. Sunnuntain finaali starttaa klo 15.10.

V8 Thunder-luokassa haetaan nyt vahvasti jo asetelmia mitalitaisteluun. Hallitseva mestari Toni Lähteenmäki on täydellä pistepotilla ottanut vahvan kiinnityksen kirkkaimpaan mitaliin, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Kahden osakilpailuviikonlopun jälkeen Lähteenmäen pistesaldo on 100 pistettä ja etumatka Sami Talvitiehen on 26 pistettä. Jonne Rautjärvi on kolmospaikalla 66 pisteellä. Viime vuonna Botniaringillä voittoon ajanut Milla Mäkelä on pronssitilasta 10 pistettä. Jarkko Tähtinen täydentää kärkiviisikon. Hän on kolmatta sijaa perässä 26 pistettä.

Tämän hetken sääennuste lupaa sadekisaa sunnuntaille. Kuten edellisessä osakilpailussa Kemorassa nähtiin, varsinkin sadekelillä mitä vain voi tapahtua, ykköspallille on ehdolla monta kuskia.

Sarjapisteet 2/5 ennen Botniaringin osakilpailua:
Toni Lähteenmäki 100 pts.
Sami Talvitie 74 pts.
Jonne Rautjärvi 66 pts.
Milla Mäkelä 56 pts.
Jarkko Tähtinen 40 pts.