Rata-autoilun SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan uudella Kymiringin radalla Iitissä 28.-29.8. V8 Thunder-luokassa eletään mestaruuden osalta jo ratkaisun hetkiä, sillä hallitseva mestari Toni Lähteenmäki on repinyt yli 50 pisteen etumatkan. – Kausi on mennyt tähän saakka niin hyvin, että on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo Kymiringillä ja sitä lähdetään ehdottomasti tavoittelemaan. Auto on käyty lävitse sekä huollettu eli kaikki on kunnossa. Uusia renkaita ei tilattu lainkaan kymiringille, joten saa nähdä tuleeko se vaikuttamaan suoritukseen, Lähteenmäki kertoo. Mestari varmistuu jo Kymiringillä jos pahimmat kilpakumppanit pysyvät takana tai eivät pysty kuromaan etumatkaa selvästi kiinni. Lähteenmäki odottaa innolla päästä ajamaan oudolla radalla. – Mukava päästä ensimmäistä kertaa ajamaan kilpaa kymiringillä. Rata on ajettu tutuksi simulaattorissa, joten innolla odotetaan, että päästään tosi toimiin viikonloppuna, hän jatkaa.

SM-tilanteessa kakkospaikkaa pitää hallussaan Sami Talvitie, joka rysäytti edellisessä osakilpailussa liukkaassa sadekelissä rajusti ulos radalla. Alastarolaisen tiimi on joutunut paiskimaan pitkää päivää auton korjaamiseksi, mutta nyt kalusto on jälleen iskussa. – Hieno mennä katsomaan millainen rata on Kymiringiin saatu aikaiseksi.

Milla Mäkelä nousi edellisessä osakilpailussa SM-tilanteessa Jonne Rautjärven ohi kolmanneksi. Mäkelä odottaa jälleen tasaväkistä taistelua, varsinkin kun nyt kisataan kaikille oudolla radalla. – Sarjan kakkospaikka on tavoitteena ja siihen yritetään päästä ottamalla hyvät pisteet ja tietysti sitä lähtövoittoa tavoitellaan. Auto on hyvässä perussäädössä, joten uudellekin radalle lähdetään ihan luottavaisin mielin. Yleensä uuden radan oppiminen ei ole ollut ongelma. Kukaan ei juurikaan tunne rataa ennestään, niin me uskotaan, että pystytään pitämään edellisten kisojen hyvä vauhti päällä, Mäkelä miettii.

Lähteenmäki on saanut täyden pistopotin myötä vahvan otteen mestaruudesta, mutta muut mitalistit ovat vielä täysin avoinna. Kolme seuraavaa kuljettajaa ovat jännittävästi 13 pisteen sisällä.

Sarjapisteet viiden kärjen osalta ennen Kymiringin osakilpailua:

  1. Toni Lähteenmäki 150 pts.
  2. Sami Talvitie 97 pts.
  3. Milla Mäkelä 92 pts.
  4. Jonne Rautjärvi 84 pts.
  5. Petri Ortju 64 pts.

Rata SM:n neljäs osakilpailuviikonloppu Kymiringillä la-su 28.–29.8. on avoinna myös yleisölle.
Liput portilta: 1 pvä 13€, 2 pvä 20€.

Lisätietoa: www.rata-sm.fi