Rata SM-sarjan kauden 2021 avausviikonloppu saatiin päätökseen sunnuntaina 13.6. Ahvenistolla. V8 Thunder-luokassa hallitseva mestari Toni Lähteenmäki saalisti viikonlopun toisen voittonsa.

Sunnuntaina hän pääsi huomattavasti helpommalla kuin edellispäivänä. Akaalainen kiihdytti Chevrolet Camarollaan heti finaalin startissa kärkeen ja piti asemansa maaliin saakka. – Tänään oli nappistartti ja pääsin heti kärkeen. Talvitie antoi painetta pari ensimmäistä mutkaa. Sitten koitin vain kontrolloida tilannetta. Luulen, että se oli tänään avain voittoon, että pystyi eilen säästämään rengasta ja tänään sain niistä pidettyä huolta koko kisan mitan, Lähteenmäki kertoi.

Vaikka Talvitie ei pystynyt sunnuntaina haastamaan Lähteenmäkeä, oli hän tyytyväinen viikonlopun pistesaaliiseen. – Tänään oli ihan rauhallinen kisa. Lähteenmäki sai nyt todella hyvän lähdön. Eka kierroksen pysyin kannassa, mutta sitten tipuin vähitellen kyydistä. Sain pidettyä Rautjärven selvästi takana, että sain ajaa ihan omaa ajoa. Eilen oli tosi hienoa kisa. Alussa pääsin kärkeen ja lopussa Lähteenmäen kanssa ajettiin monta mutkaa rintarinnan. Viikonlopulta kertyi tärkeitä pisteitä ja tästä on hyvä jatkaa, Talvitie tuumaili. Sunnuntaina hän jäi voittajasta 5,5 sekuntia.

Edellispäivän tapaan kolmostilalle ajoi Jonne Rautjärvi. Milla Mäkelä kohensi sijoitustaan parilla pykälällä. Rantsilalainen pääsi Mercedes AMG:n ohjaimissa startissa suoraan neljännelle tilalle. Alkumatkasta hän joutui tiukoille kilpa-kumppanien kanssa, mutta sai vähitellen revittyä hieman eroa takana tuleviin. Ohituksia kärkiviisikon osalta ei enää tapahtunut ja Mäkelä ajoi ruutulipulle 13 sekuntia Rautjärvestä jääneenä. – Rauhassa sai ajaa. Viimeisillä kierroksilla autoon tuli jotain vikaa ja se alkoi vapisemaan ja värisemään. Eroa seuraaviin oli sen verran, että pystyin vähän löysäämään. Seuraavaksi ajetaan Kemoran ja Botniaringin osakilpailut. Ne radat on meille paljon tutumpia ja uskoisin, että siellä ollaan hyvässä vauhdissa, Mäkelä kertoi.

  • Facebook
  • Twitter

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK