Rata-autoilun SM-sarjan kolmas kisaviikonloppu käynnistyi 16.7. Seinäjoella. Vauhtiajojen ensimmäisenä kisapäivänä V8 Thunder-luokka ajoi aika-ajot ja yhden osakilpailulähdön.

Aika-ajoissa pistejohtaja Toni Lähteenmäki oli selvästi joukon nopein. Petri Ortjun paras noteeraus oli 1.759 hitaampi ja Milla Mäkelä oli hieman yli kaksi sekuntia Lähteenmäkeä hitaampi.

Lauantain osakilpailun startissa parhaimman lähdön otti Milla Mäkelä, joka ohitti lähtösuoralla Ortjun. Lähteenmäki sai pidettyä kärkipaikkansa ja karkasi heti useamman sekunnin päähän. Takana Paavo Hietala nappasi ensimmäisissä mutkissa kaksi päänahkaa ohittamalla Vesa Mäkelän ja Antti Punkarin.

Lähteenmäen ajaessa omassa yksinäisyydessään Ortju painosti tiukasti Milla Mäkelää. Kilpakaksikko otti lopulta osumaa toisiinsa ja Mäkelä ajautui leveäksi pudoten neljänneksi. Ortju otti kakkospaikan ja Salminen nousi kolmanneksi. Muutamalle viimeiselle kierrokselle sade kasteli rataa ja liukkauden takia kuskien täytyi ajaa erittäin varovasti. Ortjun jarrutus meni pitkäksi ja Salminen nousi ohitse. Maaliin tultiin järjestyksessä Lähteenmäki, Salminen, Ortju, Milla Mäkelä, kotikisaansa ajanut Antti Punkari ja Paavo Hietala. Vesa Mäkelä keskeytti ulosajoon kisalähdön puolessa välissä. Jarkko Tähtinen ajoi ulos aika-ajoissa eikä päässyt mukaan lauantain osakilpailuun.

Lähteenmäki otti selvällä erolla kauden viidennen voittonsa eli jatkaa edelleen puhtaalla pelillä. – Alkuun omaa ajoa ja kattelin, että rengaspaineet pysyy kohdallaan ja kaikki on ok. Lopussa ajettiin mummoa kirkkoon. Makee baana. Kiitos järjestäjälle. Täällä on kyllä mukavaa ajaa, Lähteenmäki kertoi.

– Loppua kohden vähän parani. Muutamassa kohdassa oli liukasta, tuumaili puolestaan kauden parhaan sijoituksensa ottanut Salminen.

– Lippulähetys pääsi yllättämään ja öljyä oli radalla. Ajettiin Millan kanssa muutama kierros peräkanaa ja sitten tuli pieni osuma. Harmi juttu. Sitten myöhemmin jarrut meni lukkoon ja Harri pääsi ohitse. Täytyy olla kuitenkin tänään tähän tyytyväinen, Ortju kertoi.

Päivitys 17.7.: Ortjulle tuomittiin myöhemmin aikasakko, minkä ansiosta Milla Mäkelä nousi lauantain osakilpailun kolmanneksi. Ortju oli näin tuloksissa neljäs.

Sunnuntaina V8 Thunder-luokka ajaa osakilpailulähdön alustavan aikataulun mukaan klo 14.

Kuva: Lauri Airismeri / Airismedia