V8 Thunder-luokan kauden kolmas SM-lähtö Kemoran radalla päättyi jälleen Toni Lähteenmäen voittoon. Lauantain finaalissa lähteenmäen startti ykkösruudusta epäonnistui ja hän jäi alussa kolmanneksi. Sami Talvitie sen sijaan potki kilpurinsa liikkeelle täydellisesti ja repi heti muutaman kymmenen metrin etumatkan Jonne Rautjärveen, Lähteenmäkeen sekä Milla Mäkelään. Lähdettäessä toiselle kierrokselle Lähteenmäki nousi Rautjärven ohi toiseksi ja lähti jahtaamaan Talvitietä. Kolmannella kierroksella Mäkelä ohitti Rautjärven nousten kolmanneksi.

Finaalin puolessa välissä Lähteenmäki saavutti Talvitien. Tiukka painostus tuotti lopulta tulosta, kun Talvitie teki pienen virheen. Ohituksen jälkeen Lähteenmäki ajoi vastustamattomaan voittoon. Talvitie lasketteli ruutulipulle toisena. Mäkelä sai pidettyä Rautjärven takanaan ja Petri Ortju nousi viidenneksi.

En oikein tiedä, että mitä lähdössä tapahtui. Ehkä takarenkaat olivat liian kylmät. Auto jäi sutimaan paikalleen. Mutta saipahan ainakin ajaa kilpaa, Lähteenmäki kertoi. – Kyllähän se on vaikeaa, kun renkaat ja jarrut alkaa loppumaan. Ajolinja valui vähän leveäksi eikä siihen muuta tarvittu. Hyvä kakkostila kuitenkin, Talvitie kuvaili ykköstilan menetystä. – Lähtö onnistui kohtuu hyvin, mutta vähän renkaat sutivat liikaa. Siinä vaiheessa Rautjärvi pääsi ohi. Alussa mentiin niin tiiviissä letkassa, että pientä osumaa tuli eteen ja taakse. Ei onneksi kuitenkaan mitään isompia kolhuja. Löysin ohituspaikan Rautjärvestä ja loppumatkan sain pidettyä hänet takana. Tarkkana sai kuitenkin olla. Kärki pääsi harmittavan kauas, kertoi puolestaan Milla Mäkelä.

Kemoran toinen finaali ajetaan sunnuntaina.

  • Facebook
  • Twitter