Vetelin SM-osakilpailun sunnuntain finaalissa riitti tapahtumia. Finaali keskeytettiin jo lämmittelykierroksen aikana, kun Kemoran radan pinta kastui kovan sadekuuron voimasta. Tiimeillä oli muutama minuutti aikaa renkaiden vaihtoon ja kisa saatiin liikkeelle sadekelin renkailla.

Startissa Toni Lähteenmäki ei toistanut edellispäivän virheitä vaan kiihdytti selkeästi kärkipaikalle. Sami Talvitie aloitti toisena ja seuraavina tulivat Jonne Rautjärvi ja Milla Mäkeä. Liukkaan radan lisäksi ajamista vaikeuttivat pyyhkimien toimimattomuus sekä tuulilasin huurtuminen. Kuskeille sattuikin jatkuvasti pieniä ja vähän suurempiakin lipeämisiä. Järjestystä saatiin jännittää aina viimeiselle kierrokselle saakka. Toisella kierroksella Rautjärvi nousi kakkospaikalle. Pian myös Mäkelä kuittasi Talvitien ohitse, mutta heidän taistelunsa jatkui tiukkana läpi finaalin eikä pieniltä kontakteiltakaan vältytty.

  • Facebook
  • Twitter
Jonne Rautjärvi sai pidetty hetken Toni Lähteenmäkeä takanaan.

Lähteenmäen voitto näytti jo selvältä, kunnes noin finaalin puolessa välissä sade yltyi jälleen voimakkaaksi. Lähteenmäki lipsautti auton nurmikolle ja putosi kolmanneksi. Samoihin aikoihin Talvitie rynnisti nelospaikalta peräti kisan kärkeen perässään Rautjärvi, Lähteenmäki ja Mäkelä. Välillä kärkinelikko ajoi tiiviissä nipussa. Talvitien auton etulasi huurtui täysin umpeen ja Rautjärvi sekä Lähteenmäki pujahtivat ohitse. Sinnikkään takaa-ajon aikana Lähteenmäki kävi vielä kerran pitkän pätkän nurmikolla, mutta ei vieläkään antanut periksi.

Viimeisillä kierroksilla Lähteenmäki puristi Rautjärven ohi kärkeen eikä tämän jälkeen enää suostunut luovuttamaan asemiaan. Mäkelä nousi vielä ahdistelemaan Talvitietä ja viimeisen kierroksen alussa Talvitien ajolinja valui sen verran leveäksi, että Mäkelä kuittasi ohitse. Viimeiset mutkat kaksikko ajoi aivan puskuri puskurissa, mutta Mäkelä sai pidettyä kolmospaikan.

  • Facebook
  • Twitter
Milla Mäkelä (15) nousi viimeisellä kierroksella Sami Talvitien (93) ohitse.

– Oli kyllä aivan oma typerä moka, että menetin johtopaikan. Mutta olihan mahtavaa taistelua loppukisa, Lähteenmäki huokaili. – Paljon oli tapahtumia. Tänään kyllä sattui minulle tähdet kohdalleen, kun ei tullut yhtään osumia koko kisan aikana. Sadekeli näytti, ainakin tällä kertaa, sopivan minulle. Oli tosi tasaista ja pakka meni sekaisin monta kertaa. Mahtavaa kisaamista, Rautjärvi hehkutti kisan jälkeen. – Pitkä suoran päässä kävin todella kaukana pihalla ja paljon oli muutenkin tapahtumia. Jonne taisi olla kärkinelikosta ainut, joka pysyi radalla koko kisan ajan, Mäkelä naureskeli. – Oli mahtavaa kisaamista ja vielä mahtavampaa olisi ollut, jos olisi nähnyt kunnolla. Välillä tuli tilanteet aivan silmille. Radan ulkopuolella kävin varmaan vähintään joka toisella kierroksella, kertoi puolestaan Talvitie, jonka auton keula näyttikin kyntäneen satoja metrejä heinikkoa.

Huonon näkyväisyyden ja armottoman taistelun vuoksi olikin suorastaan ihme, että kaikki autot säilyivät ajokunnossa läpi finaalin. Antti Punkarin ja Paavo Hietalan autot tosin jäivät kiinni lähtösuoran päähän radan ulkopuolelle, mutta selvisivät sieltä hinausavustuksen jälkeen omin voimin varikolle.

Epävirallisen tuloslistan mukaan kärkiviisikon muodostivat Toni Lähteenmäki, Jonne Rautjärvi, Milla Mäkelä, Sami Talvitie ja Markku Blomqvist.

  • Facebook
  • Twitter