Rata-autoilun SM-sarjan kauden neljännen osakilpailuviikonlopun toinen kisapäivä tarjosi V8 Thunder luokan osalta huimasti tapahtumia.

Sunnuntain kisassa Toni Lähteenmäki otti hyvän startin paalupaikalta, mutta myös Milla Mäkelä ja Petri Ortju onnistuivat lähdöissään. Mäkelä laittoi hallitsevan mestarin ahtaalle ja pääsikin sisälinjalta kääntämään niukasti kärkeen. Lähteenmäki ahdisti tiukasti ja Ortjukin vaani aivan tuntumassa. Taaempana Ilmari Wallo kävi ensimmäisellä kierroksella radan ulkopuolella. Hetken päästä puolestaan Antti Punkari ja Harri Salminen osuivat ohitustilanteessa toisiinsa. Punkari ajautui hiekalle ja jäi kiinni. Salminen pääsi spinnauksen jälkeen jatkamaan. Turva-auto tuli radalle.

Turva-auton väistyessä kisaan startattiin lentävällä lähdöllä järjestyksessä Milla Mäkelä, Lähteemäki, Ortju, Paavo Hietala, Jarkko Tähtinen, Vesa Mäkelä, Wallo sekä Lasse Yrjänä. Uusintalähdössä kärkikolmikon sijat pysyivät hetken ennallaan. Mäkelä ja Lähteenmäki ajoivat aivan perä perää. Yrjänän autoon tuli tekniikkaongelmia ja radalle valui öljyä. Seuraavalla kierroksella Milla Mäkelän auto liukui liukkaalta radalta hietikolle. Samalla hetkellä kisa keskeytettiin radan puhdistuksen vuoksi.

Milla Mäkelä pääsi starttaaman uusintalähtöön kärkipaikalta. Lähteenmäki onnistui ensimmäisellä kierroksella ohituksessa ja karkasi muilta. Mäkelä ajoi toisena, mutta Ortju pysyi aivan kannassa. Tiukassa taistelussa autot osuivat hieman toisiinsa ja Mäkelä pyörähti radalla. Ortju ei ehtinyt väistää ja hänen autonsa osui Mäkelän autoon. Ortju myös pyörähti ja auto jäi poikittain radalle. Tähtinen vältti kolarin ja nousi toiseksi. Mäkelä selvisi liikkeelle kolmospaikalle. Turva-auto jouduttiin ottamaan taas radalle. Tämän jälkeen kisaa ei enää ehditty starttamaan ajan tullessa täyteen.

Lähteenmäki otti näin voiton ja varmisti jo kolmannen perättäisen V8 Thunder-luokan Suomen mestaruutensa. Tähtinen ylsi nyt kauden parhaaseensa. Tiukimmin hopeamitalissa kiinni oleva Milla Mäkelä oli kolmas. Ruutulipulle selvisivät seuraavina vielä Vesa Mäkelä, Hietala, Salminen ja Wallo.

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK