Rata SM-kauden päätösosakilpailun V8 Thunder-luokan toinen kisalähtö ajettiin Ahveniston radalla sunnuntaina. Lähtövalojen vaihtuessa Milla Mäkelä lähti paalulta sähäkästi ja piti paikkansa. Vielä paremman startin otti Jarkko Tähtinen. Hän nousi heti toiseksi ja kakkosruudusta lähtenyt Ortju putosi kolmanneksi. Seuraavina tulivat Vesa Mäkelä, Miko Kiminki, Paavo Hietala ja Ilmari Wallo.

Asetelmat vakiintuivat eikä alkumatkasta nähty ohituksia. Vähitellen Kiminki sai Vesa Mäkelän kiinni ja alkoi hakemaan ohitusta. Kun kisa taittui yli puolen välin, Kiminki onnistui ohituksessa. Pari-kolme kierrosta myöhemmin Kiminki ohitti samassa mutkassa myös Ortjun.

Viimeisille kierroksille rata kastui vesisateen vuoksi. Kierrosajat tippuivat reilusti, mutta kaikki saivat pidettyä autot radalla. Ruutulipulle saavuttiin järjestyksessä Milla Mäkelä, Tähtinen, Kiminki, Ortju, Vesa Mäkelä, Hietala ja Wallo. Kolmen kärki oli näin sama kuin edellispäivänä.

Neljäs tila riitti Ortjulle varmistamaan SM-pronssin. Aiemmin Toni Lähteenmäki ja Milla Mäkelä olivat jo varmistaneet kirkkaammat mitalit.

Kuva: Pertti Kangasniemi /AKK