Pääkuvassa Milla Mäkelä edessä, Jonne Rautjärvi takana. Kuva: Pertti Kangasniemi.

Rata-autoilun SM-sarjan Alastaron osakilpailun sunnuntain finaalissa ratkaistiin V8 Thunder-luokan hopea- ja pronssimitalistit. Lauantain finaalissa Jonne Rautjärvi nousi pistetilanteessa niukasti Milla Mäkelä ohitse. Sunnuntain finaalin startti sadekelissä epäonnistui Rautjärveltä pahasti ja hopea näytti lipuvan käsistä. Mäkelä puolestaan oli hetken kärkipaikalla ja spinnauksenkin jälkeen toisena. Ulosajojen vuoksi finaali kuitenkin keskeytettiin ja otettiin uusiksi. Uusitussa finaalissa Mäkelä aloitti jälleen hyvin kakkospaikalla Marko Rantasen takana. Sami Talvitie nousi pian toiseksi ja Mäkelä keskittyi pitämään Rautjärven takanaan. Mäkelä ja Rautjärvi kävivät tasaväkistä taistelua ja lopulta Mäkelä joutui vikuroivalla autolla taipumaan. Rautjärvi ajoi ruutulipulle ennen Mäkelää, joka samalla tarkoitti sitä, että Rautjärvi otti SM-hopean ja Mäkelä pronssin. Toni Lähteenmäki varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa.

  • Facebook
  • Twitter
Sami Talvitie (93) ja Marko Rantanen (92). Kuva: Pertti Kangasniemi

Talvitie ohitti Rantasen ja saalisti kotiradaltaan finaalivoitot molemmilta päiviltä. Kauden päätösviikonloppuun Lähteenmäen tiimiltä mestaruusauton lainannut Rantanen otti lauantaina tapaan kakkostilan myös sunnuntailta ennen mitaleista taistelleita Rautjärveä ja Mäkelää.

– Hyvä fiilis. Tehtiin se mitä pitikin eli kirkastettiin mitali. Eka lähtö meni pieleen ja tiputtiin monta sijaa. Autot pyörähteli ja jouduin itse samaan läjään. Tuli punainen lippu ja uusintastartti, joka vähän niin kuin pelasti meidät. Pääsin Millasta ohi kisan puolessa välissä. Hyvin Milla laittoi hanttiin, ei helpolla löytynyt ohituspaikkaa. Rinnakkain mentiin pitkään ja lopulta pääsin ohi. Sitten rauhassa vaan maaliin, Rautjärvi kertoi.

– Tämä tuntuu ihan hyvältä. Löydettiin vauhti vihdoin tällekin radalle. Tänään molemmat startit onnistui hyvin ja pääsin uusintastartissakin alussa toiseksi. Talvitiellä oli hyvä vauhti päällä ja päästin hänet ilman riskiä ohitse, koska tärkeitä oli pitää Jonne takana. Taisteltiin radalla Jonnen kanssa ihan hyvin. Lopussa ei autossa pysyneet vaihteet enää päällä ja jouduin ajamaan yhdellä kädellä. Sitten ei pystynyt ihan täysillä haastamaan. Jonne veti pidemmän korren tällä kertaa. Hieno kausi kuitenkin ja hieno taistelu hopeasta, Mäkelä kertoi.

  • Facebook
  • Twitter
Sami Talvitie (93) ja Marko Rantanen (92). Kuva: Pertti Kangasniemi