Rata-autoilun SM-sarja käynnistyy ensi lauantaina 10.6. Botniaringin radalta. Näyttävän V8 Thunder-luokan SM-kaudesta on tulossa jälleen mielenkiintoinen. SM-sarjaan ilmoittautui hienosti 16 V8-kuljettajaa. Hallitseva, kolminkertainen mestari Toni Lähteenmäki ei ole mukana, joten moni nälkäinen kuljettaja tuntee tilaisuutensa koittaneen.

Viime kauden hopea- ja pronssimitalistit Milla Mäkelä ja Petri Ortju mielivät kirkastaa mitalinsa, mutta joutuvat varmasti tiukoille niin entuudestaan tuttujen kilpakumppaneiden kuin myös uusien ahneiden haastajien kanssa. Muun muassa Jarkko Tähtinen, Mika Mäkinen ja Harri Salminen ovat edelliskausilla paikoitellen hätyytelleet kärkisijoja.

Suomen V8 Thunder yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Milla Mäkelä on harrastanut moottoriurheilua neljävuotiaasta. Rantsilalainen nousi kartingin kautta Formula Fordiin, jossa hän saavutti kaudella 2017 pronssia. V8 Thunder-luokassa hän on aloittanut 2019 ja on ehtinyt jo saavuttaa SM-pronssia kaudella 2021 ja hopeaa viime vuonna. Samassa tiimissä kisaa myös paluun radoille tekevä Miikka Mäkelä. Vuoden 2014 Formula Fordin Suomen mestari lähtee nyt ensimmäiseen kauteensa V8 Thunder-luokassa.

Paluun SM-sarjaan tekee 23-vuotias Jonne Rautjärvi. Jyväskyläläisellä on kokemusta rata-ajosta viisi vuotta ja hän aloittaa nyt kolmannen kautensa V8 Thunder-luokassa. Viime kaudella hän kisasi Nascarin Euroopan sarjaa ja hakee nyt kansainväliselle uralleen vauhtia myös tutusta kotimaan sarjasta.

Kartingista ja rallista autourheiluoppia ammentanut Miko Kiminki edustaa myös nuorta kuljettajakaartia. Joensuulainen voitti rallin Suomen mestaruuden kaudella 2019. Hänellä on kokemusta myös rallicrossista ja jääradalta, joista on myös saaliina mitaleita. V8 Thunder-luokkaan 22-vuotias Kiminki siirtyi viime syksynä. Kokemusta ei vielä juurikaan ole, mutta vauhti on ollut lupaavaa.

Mielenkiintoinen uusi kuski on myös Emil Westman. Lukuisissa eri autourheiluluokissa niin kesällä kuin talvella kilpaillut kokkolalainen kiinnitti viime tingassa ajokikseen hallitsevan mestarin Toni Lähteenmäen Chevrolet Camaron. Westman ajaa nyt ensimmäisen kisansa V8 Thunder-luokassa ja testit ovat jääneet tekemättä. Moninkertaisella SM-mitalistilla on kuitenkin kokemusta niin monesta eri kilpa-autosta ettei olisi suuri yllätys vaikka hän olisi alusta asti mukana kärkikampailussa.

V8 Thunder -luokassa ajetaan myös herrasmieskuljettajille suunnattu MTEC Masters Trophy. V8 Thunder Finland Ry:n organisoimaan sarjaan voivat ilmoittautua SM-sarjaan osallistuvat, yli 50-vuotiaat kuljettajat.

Rata SM –sarjan avausosakilpailussa kisaa V8 Thunder-luokan lisäksi SM-luokkana myös BMW Xtreme. Lisäksi lauantaina ajetaan lähdöt sarjoissa The Gran Turismo, Legends Harraste, sekä Porsche Racing Club Finlandin Club Racing.

Botniaring SM 2023 aikataulu

SM-sarjaan ilmoittautuneet V8 Thunder-luokan kuljettajat:

3 Jonne Rautjärvi, LMM, Chevrolet Camaro
9 Miko Kiminki, LapinlAU, Chevrolet Camaro
7 Jarkko Tähtinen, AAU, Ford Mustang
13 Ilmari Wallo, EMSC, Chevrolet Camaro
15 Milla Mäkelä, RuFK, Mercedes Benz C63 AMG
16 Mika Mäkinen, HyUA, Mercedes Benz C63 AMG
33 Paavo Hietala, NNSB, Chevrolet Camaro
38 Petri Ortju, TamUA, Mercedes Benz C63 AMG
44 Aleksi Siironen, KRRMK/UA, Chevrolet Camaro
54 Harri Salminen, TamUA, Chevrolet Camaro
55 Antti Punkari, EPUA, Chevrolet Camaro
58 Miikka Mäkelä, LakUA, Chevrolet Camaro
66 Harri Komu. FINNISH HOT ROD ASSOCIATION, Chevrolet Camaro
75 Lasse Yrjänä, NuUA, Chevrolet Camaro
85 Vesa Mäkelä, KySUA, Chevrolet Camaro
92 Emil Westman, KokUA, Chevrolet Camaro

Rata SM -kalenteri 2023

10.6. Botniaring Rata SM
8.7. Kemora Rata SM
11.-13.8. Pärnu, Viro FRC + Rata SM
16.-17.9. Ahvenisto FRC + Rata SM
30.9. Alastaron (Long) Rata SM