Rata-autoilun SM-sarjan Seinäjoen osakilpailun toisen kisapäivän V8 Thunder-luokan osakilpailu ajettiin sadekelissä. Startissa ylivoimainen pistejohtaja Toni Lähteenmäki sai pidettyä paikkansa. Milla Mäkelä otti edellispäivän tapaan huippulähdön ja nousi Petri Ortjun ohitse toiseksi. Mutta jo ensimmäisen kierroksen aikana Ortju kuittasi paikkansa takasin. Antti Punkari puolestaan pyörähti ensimmäisessä mutkassa. Milla Mäkelä joutui alkumatkasta tiukoille Harri Salmisen kanssa. Mäkelä ja Salminen ajoivat pitkään rinta rinnan ja Salminen nousi kolmanneksi. Alkukierroksilla Salminen kiristi Orjun ohi.

Lähteenmäki ajoi ylivoimaiseen voittoon ennen Salmista, Ortjua ja Milla Mäkelää. Punkari nousi kisan kuluessa viidenneksi. Paavo Hietala oli kuudes ennen Vesa Mäkelää. Jarkko Tähtinen joutui keskeyttämään tekniikkaongelmaan.

– Taas oli vaikeuksia irtautua viivalta, mutta shikaanissa pääsin ohitte. Harri sitten pääsi kuittaan matkan varrella. Työvoitto oli tämä kolmostila, kertoi Ortju.

– Kisahan oli helppo, kun selvisi siitä alkukierroksesta. Jarrutuksen oli vähän liposia alkuun, tuumaili viikonlopun toisen kakkostilansa ajanut Salminen.

– Sai aika lailla omassa rauhassa ajaa. Se on helpompi ajaa tuollaista noin 90-pinnaista kyytiä kuin sitä kuuluisaa mummoa kirkkoon. Pysyy vähän tatsi ajamiseen. Jarrutuspaikat vaan varovasti ja kruisailua. Tottakai olisi aina kivempi, jos olisi vähän enemmän kilpailua, kertoi maksipistein kautta jatkava Lähteenmäki. Akaalainen on jo hyvin lähellä varmistaa itselleen 11. SM-kullan.

– Toinen kisalähtö ajettiin sateessa ja myönnän, että sijoituksista taistellessa annoin vähän helpolla periksi, mutta sovittiin tiimin kanssa että pelataan varman päälle, tuodaan pisteet kotiin ja pidetään auto ehjänä. Neljäntenä maalissa ja hyvä pistepotti taskuun. Nyt alkavalle kesätauolle lähdetään tukevasti sarjan kakkospaikalla, mikä olikin meidän päätavoite tälle viikonlopulle, kertoi Milla Mäkelä.

Kuva: Lauri Airismeri / Airismedia