SM-sarjassa 2023 viisi osakilpailua, myös NEZ-sarja kehitteillä

SM-sarjassa 2023 viisi osakilpailua, myös NEZ-sarja kehitteillä

V8 Thunder-luokan SM-mitaleista taistellaan ensi kesänä rata-autoilun SM-sarjan osakilpailuissa. Kausi starttaa 10.-11.6. Botniaringiltä ja päättyy viidennessä osakilpailussa 29.9.-1.10. Alastarolla. V8 Thunder-luokan SM-sarjan 2023 osallistujalistalta löytyy jo 13 kuskia ja pari-kolme kuskia saataneen vielä lisää ennen kesäkauden alkua.

Suomen V8 Thunder ry tekee tiivistä ja ahkeraa yhteistyötä myös Ruotsin V8 Thunder-sarjan sekä Viron lajiliiton kanssa kansainvälisen NEZ-sarjan kehittämiseksi. SM-sarjan rinnalle ollaan rakentamassa sarjaa, jossa olisi kaudella 2023 yhdet kisa Ruotsissa, Virossa sekä Suomessa. Tavoitteena on saada sarja kasvamaan jopa 40 auton tapahtumiksi, ehkäpä jo vuodelle 2024.

SM-sarjan 2023 kilpailukalenteri:
10-11.6.2023 Botniaring
8-9.7.2023 Kemora
11-13.8.2023 Pärnu, Viro
16-17.9.2023 Ahvenisto
29.9-1.10.2023 Alastaro

Ainakin osasta SM-kisoista tullaan toteuttamaan livestriimejä.

NEZ-sarjan kalenteri julkaistaan myöhemmin

V8 Thunder-luokka maistui uusille kuskeille

V8 Thunder-luokka maistui uusille kuskeille

Rata-autoilun SM-sarjan V8 Thunder-luokkaan tuli kaudella 2022 mukaan monta uutta kuskia. Miko Kiminki, Vesa Mäkelä, Ilmari Wallo ja Harri Salminen nauttivat ensimmäisistä kisoista. Myös rallicross-mestari Ari Perkiömäki testasi V8 Thunder-autoa Kemorassa ja piti kokemastaan.

Miko Kiminki väläytteli vauhtia kahdessa kisassa

Miko Kiminki #9 aloitti V8 Thunder-kilpauransa kauden toiseksi viimeisestä osakilpailusta Alastarolta. Nuorukainen hätyytteli kärkikolmikkoa, mutta lopulta tekniikkaongelmat veivät parhaan terän. – Vauhti oli Alastarolla hyvää, siihen nähden kuinka vähän oli alla treeniä. Se oli hyppy tuntemattomaan. Vauhtiin olen tyytyväinen, vaikka keskenhän se jäi. Mutta hyvä fiilis jäi. Mäkelän porukka auttoi, niin saatiin auto kasaan vielä Ahvenistolle, Kiminki kertoi. Iisalmelaisella on vankka karting-tausta. Ensimmäisen kerran hän on istunut karting-autoon neljävuotiaana. Kartingista Kiminki siirtyi ralliin. Rallin SM-sarjassa hänellä on menossa neljäs kausi. Kokemusta on myös jääradalta V1600-luokan auton ohjaimissa – Nyt sitten piti keksiä uusia haasteita, niin ajattelin, että tässä olisi hieno luokka, Kiminki tuumaa ja odottelee jo innolla ensi kautta.

Miko Kiminki. Kuva: Lauri Airismeri / Airismedia

Vesa Mäkelä nautti ensimmäisestä kaudesta

Myös Vesa Mäkelä #85 hyppäsi kauden avauskisassa uuteen maailmaan. – Ei ollut kovasti ennakko-odotuksia. Olen tosi tyytyväinen, että olen päässyt ajamaan joka kisassa ja kilometrejä on tullut paljon. On ollut tosi hienoo, olen tykännyt ajaa. Tämä on ollut ihan mieletön luokka olla mukana. Tosi hyvät fiiliksen näin kesän jälkeen, ensimmäisellä kisakaudellaan hienosti SM-sarjan viidenneksi sijoittunut Mäkelä kertoi.

Vesa Mäkelä. Kuva: Lauri Airismeri / Airismedia

V8-autot tekivät Ilmari Walloon vaikutuksen

Ilmari Wallo #13 ehti ajaa tällä kaudella kaksi viimeistä kisaviikonloppua. Uusi luokka on vienyt Walloa mennessään ja suunnitelmat ovat muuttuneet lennosta. – Tämä kausi piti olla ihan testausta. Eikä pitänyt edes kilpailla. Mutta kun yllytettiin, niin lähdin mukaan Alastaroon. No siellähän ei mennyt ihan hullusti, niin mentiin vielä Ahvenistolle. Onhan tämä upee paikka harjoitella, minulle aivan outo rata. Hieno kokemus, Wallo kertoi Ahvenistolla. Aiemmin rata-ajoa Endurance-luokassa harrastanut Wallo on lähtenyt outoon lajiin maltilla, mutta tavoitteena on vielä laittaa kärkikuskit ahtaalle. – Kaikki on opettelua vielä. Sanoin muille, että menkää vielä ihan omaa kyytiä. Minä vielä treenaan ja ensi vuonna sitten näytän, Wallo kertoi. Tehokkaat V8-autot ovat tehneet Walloon suuren vaikutuksen. – Tuonne kun menee vöihin tiukkaan kiinni, ärjyvään koneeseen, niin on käynyt mielessä, että mitä mä oikein täällä teen, Wallo naurahtaa.

Ilmari Wallo. Kuva: Lauri Airismeri / Airismedia

Harri Salmisella kokemusta useasta luokasta

Harri Salminen #68 on kolunnut 2000-luvulla kotimaan ja Euroopan ratoja useassa eri luokassa. 2006-2009 hän kilpaili kartingin KZ-luokassa. Vuosina 2014 ja 2015 alla oli Formula Renault. Vuonna 2020 hän ajoi Saksassa ADAC TCR-luokassa viisi kisaviikonloppua. Päätös lähtä mukaan Suomen V8 Thunder-luokkaan ei tapahtunut hetken mielijohteesta. – Mietin monta kuukautta, että lähdenkö mukaan. Ensi kävin Alastarossa äitien päivänä ajamassa kylmiltään muutaman kierroksen, Salminen kertoi. Ensimmäisellä kaudella hän on välillä kärkkynyt paikkaa kärkikolmikossa, mutta ilman ongelmia ei kausi ole sujunut. – Jos kaikki olisi mennyt nappiin, niin olisi voinut mennä paljon paremminkin, Salminen tuumaili.

Harri Salminen. Kuva: Lauri Airismeri / Airismedia

Ari Perkiömäki nautti testistä

Myös rallicrossin Super Car-luokan 2018 Suomenmestari Ari Perkiömäki kävi ottamassa kisakauden jälkeen tyypit Mäkelä Racingin V8 Thunder-autosta. – Onhan se aivan mahtava auto ajaa. Hienoja laitteita. Tietenkin melko erilaisia ajaa, yleensäkin kun ajetaan asfaltti-radalla, Kemoran rataa kiertänyt raahelainen hehkutti.

Mäkelä, Tähtinen ja Kiminki top3 myös Ahveniston toisessa kisalähdössä

Mäkelä, Tähtinen ja Kiminki top3 myös Ahveniston toisessa kisalähdössä

Rata SM-kauden päätösosakilpailun V8 Thunder-luokan toinen kisalähtö ajettiin Ahveniston radalla sunnuntaina. Lähtövalojen vaihtuessa Milla Mäkelä lähti paalulta sähäkästi ja piti paikkansa. Vielä paremman startin otti Jarkko Tähtinen. Hän nousi heti toiseksi ja kakkosruudusta lähtenyt Ortju putosi kolmanneksi. Seuraavina tulivat Vesa Mäkelä, Miko Kiminki, Paavo Hietala ja Ilmari Wallo.

Asetelmat vakiintuivat eikä alkumatkasta nähty ohituksia. Vähitellen Kiminki sai Vesa Mäkelän kiinni ja alkoi hakemaan ohitusta. Kun kisa taittui yli puolen välin, Kiminki onnistui ohituksessa. Pari-kolme kierrosta myöhemmin Kiminki ohitti samassa mutkassa myös Ortjun.

Viimeisille kierroksille rata kastui vesisateen vuoksi. Kierrosajat tippuivat reilusti, mutta kaikki saivat pidettyä autot radalla. Ruutulipulle saavuttiin järjestyksessä Milla Mäkelä, Tähtinen, Kiminki, Ortju, Vesa Mäkelä, Hietala ja Wallo. Kolmen kärki oli näin sama kuin edellispäivänä.

Neljäs tila riitti Ortjulle varmistamaan SM-pronssin. Aiemmin Toni Lähteenmäki ja Milla Mäkelä olivat jo varmistaneet kirkkaammat mitalit.

Kuva: Pertti Kangasniemi /AKK

Milla Mäkelä voittoon Ahveniston Race 1:ssä

Milla Mäkelä voittoon Ahveniston Race 1:ssä

Rata SM-kauden päätösosakilpailun V8 Thunder-luokan Race 1 ajettiin lauantaina. Petri Ortju starttasi kisaan paalulta rinnallaan Milla Mäkelä. Ortjun lähtö epäonnistui pahasti. Mäkelä puolestaan otti huippustartin ja iski kärkipaikalle. Jarkko Tähtinen ja Miko Kiminki seurasivat lähimpänä. Ortju tippui viidenneksi.

Paavo Hietala, Ortju ja Vesa Mäkelä taistelivat useita kierroksia sijoista neljä, viisi ja kuusi. Lopulta Hietala tipahti kärkiviisikosta, kun Ortju ja Mäkelä nousivat ohitse.

Vähitellen Milla Mäkelä onnistui repimään hieman etumatkaa kilpakumppaneihin. Kilpailun puolessa välissä Kiminki haastoi tiukasti Tähtistä ja onnistuikin ohituksessa. Tähtinen kuitenkin kuittasi jo saman kierroksen aikana takaisin toiseksi.

Maaliin saavuttiin järjestyksessä Millä Mäkelä, Tähtinen, Kiminki, Ortju, Vesa Mäkelä, Hietala ja Ilmari Wallo. Epävirallisen pistelaskun mukaan Milla Mäkelä varmisti voitollaan SM-hopean. Kun Toni Lähteenmäki varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, sunnuntain kisan panoksena on vielä SM-pronssi.

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Hopean ja pronssin kohtalo ratkaistaan Rata SM -kauden päätöksessä Ahvenistolla

Hopean ja pronssin kohtalo ratkaistaan Rata SM -kauden päätöksessä Ahvenistolla

Rata-autoilun SM-sarja 2022 saa päätöksen Hämeenlinnassa Ahveniston radalla 17.-18.9. V8 Thunder-luokka on tuttuun tyyliin vauhdissa molempina kisapäivinä. Panoksena on vielä hopea- ja pronssimitalit.

Edellisessä osakilpailussa V8 Thunder-luokan Suomen mestaruuden varmistanut Toni Lähteenmäki jättää viimeisen osakilpailu ajamatta, joten kauden kahdessa viimeisessä kisalähdössä on odotettavissa tiukkaa voittotaistelua. Samalla myös SM-hopean ja SM-pronssin kohtalot ratkeavat.

Kun Alastarolla on vielä jaossa maksimissaan 50 pistettä, vahvimmin hopeassa on kiinni Milla Mäkelä 142 pisteellä. Petri Ortju on kerännyt 98 pistettä. Vesa Mäkelä neljäntenä 74 pisteellä ja Jarkko Tähtinen viidentenä 72 pisteellä.

Alustava aikataulu kilpailun säännöistä:

La 17.9.
klo 10:00-11:35 Aika ajot
klo 11:45 Kilpailut alkaa.
klo 16:55 Kilpailut päättyy.
Su 18.9.
klo 09.00-9:55 Warm Up
klo 10:00-18:00 Kilpailut alkavat

Kuva: Pertti Kangasniemi /AKK