V8 Thunder ry:n tiedottaja kaudelle 2021 on valittu

V8 Thunder ry:n tiedottaja kaudelle 2021 on valittu

Käytännössä tänä vuonna V8 Thunder ry:n tiedotustyötä hoitaa kahden hengen tehotiimi, joka sisältää toisaalta nuorta intoa ja modernia some- ja videointiosaamista sekä toisaalta pitkän linjan perinteistä tiedotuskokemusta.

Jyväskyläläisen 20-vuotiaan Juho Mynttisen roolina on sisällön tuottaminen sosiaaliseen mediaan sekä v8thunder.fi-kotisivulle, livehaastattelut aika-ajon ja kilpailulähtöjen jälkeen sekä kilpailutapahtumien, haastattelujen ja tulosten reaaliaikainen päivitys somekanaville.

Juho on toiminut yrittäjänä media-alalla kaksi vuotta. Sytykkeen yrittämiseen Juho sai kun oli vuonna 2018 kesätöissä Hämeen Autovarusteella automyynnin avustajana ja työtehtäviin kuului autojen valokuvaus, videokuvaus, editointi ja sometilien päivitys. Juholla on runsaasti kokemusta some-, kuvaus- ja editointi-töistä myös harrastuksen pohjalta. Youtube-kanavalle ”Myntsä” Juho on tehnyt videoita vuodesta 2015 lähtien. Ja sitä ennen muillekin kanaville. – On hienoa päästä tähän hommaan mukaan ja odottelen kisapäiviä jo innolla, Juho kertoo.

Juhon tiimikaverina kesällä 2021 toimii Kempeleessä asuva Tero Lyttinen. Teron roolina on v8thunder.fi-sivuston päivitys, ennakko- ja kisatiedotteiden kirjoittaminen sekä tiedotteiden jakelu medioille ja julkaisu v8thunder.fi-sivustolla. Terolla on kokemusta moottoriurheilukuvaamisesta, -raportoinnista ja -tiedotuksesta sekä verkkopalvelujen päivittämisestä jo parinkymmenen vuoden ajalta. – Mahtavaa päästä mukaan tähän näyttävään rata-autoluokkaan. Toivottavasti kesällä saataisiin jo yleisökin paikanpäälle kisoihin, Tero kommentoi.

Mikäli sinulla on tiedotukseen ja mediatehtäviin ja -materiaaleihin liittyvä kysymyksiä tai toiveita, ota rohkeasti yhteyttä. Toimitamme tiedotusvälineille materiaalia erittäin mielellämme.

Juho Mynttinen, www.juhomynttinenoy.com, juho.mynttinen@hotmail.com, 044 985 1340
Tero Lyttinen, www.racewaymedia.fi, tero.lyttinen@racewaymedia.fi, 040 708 0573

V8 Thunder ry kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta.

Rata-autoilun suomenmestaruudet 2020 ratkaistiin Alastarolla

Rata-autoilun suomenmestaruudet 2020 ratkaistiin Alastarolla

Alastaron moottoriradalla 12.-13.9. käyty Rata SM -sarjan vuoden 2020 päätösosakilpailu tarjosi tiukkaa taistelua. Kahden osakilpailun mittaisen kauden suomenmestaruutta pääsivät juhlimaan V1600-luokassa Oskar Dahlbacka, Legendseissä Veli-Pekka Karttunen, BMW Xtreme -luokassa parivaljakko Juho Siekkinen ja Jere Kalliokoski, ja V8 Thundereissa Toni Lähteenmäki.

V8 Thundereissa Lähteenmäestä mestari

– ”hyvät fiilikset voittaa historian ensimmäinen suomenmestaruus”
Kolmannesta ruudusta viikonlopun viimeiseen kisaan startannut Toni Lähteenmäki ajoi lähdön voittoon, samalla varmistaen itselleen suomenmestaruuden 28 pisteen erolla Henri Tuomaalaan, jonka kilpailu keskeytyi tekniseen vikaan. Keskeytyksestä huolimatta, Tuomaalan pisteet riittivät pitämään hopeasijan. Kolmanneksi SM-pisteissä ajoi Jonne Rautjärvi.

  • Totta kai hyvät fiilikset voittaa luokan historian ensimmäinen suomenmestaruus ja samalla uran kahdeksas mestaruus, Lähteenmäki hehkutti.
  • Oli todella hyvää vääntöä Talvitien ja Tuomaalan kanssa koko viimeisen kilpailun. Onnistuin nousemaan lähdössä Tuomaalan ohi toiseksi ja toisella kierroksella kärkeen ohi Talvitien. Ehdin jo repiä hiukan eroa taaksepäin, kun Tuomaalalta ilmeisesti petti vetoakseli ja joutui keskeyttämään. Olisi ollut 100 kertaa siistimpi voittaa ajamalla, eikä toisen teknisen vian takia, mutta motorsport on välillä tämmöistä, Lähteenmäki päättää.

Huomiotta ei voi jättää Sami Talvitietä, joka voitti eilisen kilpailulähdön ja sijoittui tämän päivän kilpailussa toiseksi. Talvitie ei ollut mukana kauden ensimmäisessä osakilpailussa, mutta tästäkin huolimatta hän ylsi SM-pisteissä hienosti neljänneksi.

V8 Thundereiden SM-pisteet

  1. Toni Lähteenmäki 86p
  2. Henri Tuomaala 58p
  3. Jonne Rautjärvi 47p

Kaikki luokan pisteet täällä
Kaikki kauden 2020 pisteet löydät täältä.
Kilpailun virallisen kuvagallerian löydät täältä.

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK


Rata SM-avaus 2020 ajettiin Botniaringillä

Rata SM-avaus 2020 ajettiin Botniaringillä

22.-23.8. Jurvassa käydyn Rata SM -sarjan avauskisan sää oli kuin morsian, mutta suuremmilta ulosajoilta ja osumilta säästyttiin. Kilpailemisen ilo pitkän tauon jälkeen oli jokaisessa luokassa silminnähtävää ja nälkä kasvoi selkeästi usealla kuljettajalla syödessä.

Rata SM -sarjan pistetilit on nyt virallisesti avattu, kun luokat päästettiin kilpailemaan ensin lauantaina ja jopa kahden kisalähdön verran sunnuntaina.

V8 Thunder – Lähteenmäen ja Tuomaalan taistoa

V8 Thunderien taistelut käytiin pääasiassa Toni Lähteenmäen ja Henri Tuomaalan kesken. Jos lauantaina voiton reilulla 12 sekunnilla vei Tuomaala, sunnuntaina Lähteenmäki pääsi heti lähdössä Tuomaalan ohi ja sai kuin saikin pidettyä kärkipaikan, mutta voittomarginaali oli vaivaiset 0.894 sekuntia.

  • Heti lähdössä pääsin Henkan (Tuomaala) rinnalle, Henkalla lähti vähän perä irti ja hän tippui useamman sijan. Pääsin kärkeen ja koitin pitää renkaita elossa, koska tiesin, että Henkka tulee takaa kovaa, Lähteenmäki kommentoi niukkaa voittoaan.

Herrasmiehet ovat pisteissä tällä hetkellä jaetulla ensimmäisellä sijalla, ennen Philip Miemoista.

Rata SM -kausi jatkuu ja samalla päättyy Alastaron moottoriradalla 12.-13.9.

Katso kaikki Botniaringin tulokset »
Katso pisteet ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen »
Kisalähtöjen tulokset Rata SM:n sivulla »
Kilpailun kuvagalleriaan tästä »

Uutisen kuva: Pertti Kangasniemi/AKK
Teksti: Rata SM -tiedotus


NEZ-sarja 2020 peruttu

NEZ-sarja 2020 peruttu

NEZ – Sarja on valitettavasti peruttu kauden 2020 osalta, Tämän vuoksi kalenteri koki vielä kevään kynnyksellä hieman muutoksia.