Rata SM-kauden päätösosakilpailun V8 Thunder-luokan Race 1 ajettiin lauantaina. Petri Ortju starttasi kisaan paalulta rinnallaan Milla Mäkelä. Ortjun lähtö epäonnistui pahasti. Mäkelä puolestaan otti huippustartin ja iski kärkipaikalle. Jarkko Tähtinen ja Miko Kiminki seurasivat lähimpänä. Ortju tippui viidenneksi.

Paavo Hietala, Ortju ja Vesa Mäkelä taistelivat useita kierroksia sijoista neljä, viisi ja kuusi. Lopulta Hietala tipahti kärkiviisikosta, kun Ortju ja Mäkelä nousivat ohitse.

Vähitellen Milla Mäkelä onnistui repimään hieman etumatkaa kilpakumppaneihin. Kilpailun puolessa välissä Kiminki haastoi tiukasti Tähtistä ja onnistuikin ohituksessa. Tähtinen kuitenkin kuittasi jo saman kierroksen aikana takaisin toiseksi.

Maaliin saavuttiin järjestyksessä Millä Mäkelä, Tähtinen, Kiminki, Ortju, Vesa Mäkelä, Hietala ja Ilmari Wallo. Epävirallisen pistelaskun mukaan Milla Mäkelä varmisti voitollaan SM-hopean. Kun Toni Lähteenmäki varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, sunnuntain kisan panoksena on vielä SM-pronssi.

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK