Rata-autoilun SM-sarja 2021 saa V8 Thunder-luokan osalta mielenkiintoisen päätöksen Alastaron radalla. Vaikka Toni Lähteenmäki varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, hopeamitalista tullaan käymään ensi lauantaina ja sunnuntaina mielenkiintoinen vääntö.

Ennen kahta viimeistä finaalistarttia hopeamitalissa on kiinni Milla Mäkelä. Jonne Rautjärvi vaanii ainoastaan neljä pistettä perässä. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä tämä kilpailuhenkinen kaksikko ratkoo hopean ja pronssin kohtalon.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään ajamaan täysiä ja kisan jälkeen katotaan, että mihin se riittää. Jos pystytään suorittamaan omalla tasolla, niin mitali on vähimmäistavoite, tietenkin hopeiseen pyritään. Toivotaan siis ehjää suoritusta, miettii Mäkelä.

Viikonlopuksi Alastaron radalle ennustetaan epävakaista säätä. Rautjärvi uskoo tämän nostavan hänen mahdollisuuksiaan entisestään. – Tunnelmat ennen viimeistä vääntöä on erittäin hyvät. Alastaro on ollut superhyvä rata meille aina ja olen siellä tykännyt ajaa. Viikonlopulta lähdetään hakemaan kaksi osakilpailuvoittoa ja sen myötä hopeamitalia. Sääennusteet näyttää meille hyvää, sellaista säätä jossa tykkään ajaa. Auto on käyty läpi ja tehty laajaa huoltoa. Kaikki on valmista kisaan, kertoo puolestaan Rautjärvi.

Kotiradalleen starttaava Sami Talvitie on kolmostilasta perässä 26 pistettä ja omaa hänkin vielä ohkaiset mahdollisuudet mitaleille. Talvitie kärsi edellisessä osakilpailussa pahoista tekniikkaongelmista. Hän jäi kokonaan ilman pisteitä ja putosi kakkostilalta neljänneksi. Auto on nyt perusteellisesti käyty läpi ja kotiradallaan Talvitie on vahva ehdokas lähtövoittajaksi.

Sarjapisteet viiden kärjen osalta ennen Alastaron osakilpailua:

  1. Toni Lähteenmäki 200 pts.
  2. Milla Mäkelä 124 pts.
  3. Jonne Rautjärvi 120 pts.
  4. Sami Talvitie 94 pts.
  5. Jarkko Tähtinen 85 pts.

Rata SM-sarjan viimeinen osakilpailuviikonloppu Alastarossa la-su 11.–12.9. on avoinna myös yleisölle. Liput portilta: 13€ / päivä tai 20€ / la-su.

Lisätietoa: www.rata-sm.fi